Trobada a Palamós

 

El dissabte 13 d’agost l’Associació Catalana de la Tartamudesa (Atcat) va fer una trobada a Palamós amb el propòsit de passar, una vegada més, el dia plegats i compartir experiències i xerrades entre tots els seus membres.

La jornada es va iniciar a dos quarts d’onze del matí al Museu de la Pesca, situat al Port de Palamós. Els representants de l’Ajuntament Emili Colls (regidor de Turisme) i Natàlia Casellas (regidora d’Acció Social) van encetar el dia amb unes agradables paraules cap a l’Associació i els seus membres, i els van oferir les portes obertes des del Consistori. En acabar van fer unes fotos de caràcter oficial amb tots els assistents i els representants de l’Ajuntament.

Tot seguit van iniciar una visita guiada a càrrec del mateix director del Museu, Miquel Martí. Durant aquesta visita guiada, els membres d’Atcat van tenir la possibilitat de conèixer totes les tècniques actuals de pesca i els estris utilitzats, així com prèviament una explicació global i detallada de la història de la pesca a les nostres contrades.

Un cop finalitzada la visita, els membres d’Atcat van gaudir d’un fabulós dinar a la terrassa By Pass situat a la cala Fosca, consistent en uns entrants molt saborosos i de qualitat (cargols de punxa, navalles, seitons fregits i un llarg etcètera) i un suculent arròs mariner a dojo com a segon plat.

Aprofitant l’avinentesa de la trobada, els membres de l’Associació van voler homenatjar al seu president, Josep Sansalvador, amb un pastís, ja que recentment havia celebrat el cinquantè aniversari. Uns immensos números de xocolata ho corroboraven adornant l’esplèndid pastís.

La sobretaula es va allargar fins que va arribar l’hora de la visita guiada del castell de Sant Esteve de la Fosca. Un guia els va narrar amb tot detall la interessant història del castell, que va romandre habitat fins ben bé els anys seixanta del segle passat.

I en principi la jornada havia finalitzat aquí, però els mateixos membres d’Atcat s’ho estaven passant tan bé que van decidir fer un mos per finalitzar el dia definitivament i gaudir així d’uns instants més de companyia mútua. Així doncs, un pa amb tomàquet i embotit va posar el punt final a aquella jornada excepcional, en què els membres d’Atcat van poder establir, una vegada més, xerrades i converses i gaudir amb total llibertat d’una parla moltes vegades condicionada per les presses d’una societat actual poc acostumada a aquest trastorn de la parla.

Comentarios cerrados.